SE UDVALG

Linoleum

Linoleum bruges generelt til erhverv, herunder skoler, institutioner, hovedtrapper og offentlige steder med meget kraftig trafik. Mange vælger også linoleum til køkkengulvet grundet den høje slidstyrke og den smukke struktur.

Med et linoleumsgulv får du en gulvløsning, der holder i rigtig mange år. Linoleum er et 100% naturprodukt og har derfor en naturlig glød, der skaber en smuk overflade.

Mange forveksler linoleum med boligvinyl, men de har intet med hinanden at gøre, da vinyl er et PVC produkt, og linolium er et naturprodukt. Linoleum fås i mange farver og mønstre.

Det kan leveres som banevare i 200 cm bredde eller som flise i 33×33 cm. Køber man linoleum i fliser, kan man kombinere flere forskellige farver og sætte sit helt eget præg på gulvet.

Thers Gulve forhandler linoleum fra Forbo – også de nye smarte click gulve i størrelsen 30×30 cm samt 30×90 cm. Disse kaldes Marmoleum Click.

Linoleum er et materiale fremstillet af linolie, harpiks, kalk og kork-, sten- og træmel i forskellige kombinationer på groft lærred af hessian vævet og af plantefibre fra juteplanten. Linoleum anvendes bl.a. som belægning på borde og gulve samt til grafisk tryk, og ordet kommer af latin for hør (linum) og olie (oleum).

Produktet blev opfundet af englænderen Frederick Edward Walton, som forsøgte at udvikle regntøj til de engelske fiskere. Han fik patent på sin linoleumsformel i 1860.

Jeg forhandler primært linoleum fra:
Meltex – Forbo

Lad os tale videre om dine muligheder hjemme hos dig! – RING 42 42 50 50!